diumenge, 2 de novembre del 2014

VI DE CODONY

VI DE CODONY”

Traiguera (Castelló)

Quantitat i ingredients:

Un litre de suc de codony
Un litre d’aiguardent casolà
Un kilo de sucre

Mode de preparació:

Per obtenir esta excel·lent beguda haurem de procedir a ratllar el fruit, deixant-lo dins d'una bossa perquè escorrega en un recipient que es posarà baix d'aquella. Algunes persones pelen i couen els codonys per aprofitar-los fent confitura, preparant la beguda amb el suc. Això no és aconsellable si es vol obtenir un millor resultat.
Recollit el suc s'aboca en un recipient afegint l'aiguardent i el sucre i es remou amb una cullera de fusta fins a la seua dissolució.
Només queda embotellar deixant-lo en repòs dos mesos o més. Després d'este període, es transvasa amb cura i si és necessari es cola per donar-li major transparència.



L'andana recomana el consum de begudes alcohòliques...ara bé, amb coneixement. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada